Putovanje Indijom 🗓 🗺

zakazano Najave aktivnosti Karlovac
Nova Akropola, Kralja Tomislava 5, Karlovac Karta

Putovanje IndijomOvaj putopis nastao je na temelju onoga što smo vidjeli u četiri indijska grada na zapadu i sjeveru Indije: Mumbai, Aurangabad, New Delhi i Agra.

Odete li do Bangange u Mumbaiu, možete posjetiti najmanje stotinu hramova samo u tom predjelu. U Aurangabadu, predivne pećine Ellore i Ajante s hinduističkim i budističkim hramovima.
U New Delhiju i Agri, uz hramove, plijene pažnju islamski minareti te čuveni Taj Mahal koji i danas osvaja svojom ljepotom.

Jedan od snažnih dojmova koji smo iskusili u Indiji je velika srdačnost i ljubaznost samih Indijaca, uvijek spremnih pomoći, uputiti s osmijehom na licu. Bez obzira na kontraste koje je donio zapadnjački način života, zanimljivo je primijetiti koliko je njihov svakodnevni život još uvijek snažno povezan s bogatom kulturnom tradicijom. Poštovanje prema onome što je za njih nekada bilo vrijedno i danas je njihov prirodni oblik ponašanja.

Putujući ovim gradovima mogli smo osjetiti barem djelić duše Indije, te drevne zemlje koja je mnogima bila i jest velika inspiracija.