Preminula je Delia Steinberg Guzman, počasna predsjednica Međunarodne organizacije Nova Akropola

S velikom tugom obavještavamo da je 15. kolovoza 2023. preminula prof. Delia Steinberg Guzman, koja je tijekom dvadeset devet godina predsjedavala Međunarodnom organizacijom Nova Akropola, a od imenovanja aktualnog međunarodnog predsjednika Josea Carlosa Adelantada Puchala, preuzela funkciju počasne predsjednice.
Cijeli svoj život posvetila je edukaciji smatrajući je najboljim instrumentom za razvoj ljudskog bića i neumorno sudjelovala u realizaciji humanitarnih, kulturnih i filozofskih aktivnosti.
Uz predavanja, seminare i tečajeve širom svijeta, publicirala je članke u časopisima s temama iz filozofije, glazbe, povijesti i kulture te napisala brojne knjige i priručnike o drevnim civilizacijama, praktičnoj filozofiji i psihologiji.
Promovirajući novi pristup vrijednostima glazbe i nastojeći omogućiti napredovanje mladim glazbenicima, utemeljila je 1982. g. međunarodno pijanističko natjecanje, u kojemu je od tada redovito sudjelovala svake godine kao član žirija.
Inspirirana humanističkim i duhovnim filozofskim vrijednostima prenosila je važnost njihove svakodnevne primjene u životu i inspirirala je sve s kojima je dolazila u doticaj, jer ih je svakodnevno živjela.