Giordano Bruno – herojski zanosi 🗓 🗺

zakazano Najave aktivnosti Rijeka
Nova Akropola, Jedrarska 5/III, Rijeka Karta

Bruno-plakat

Danas, 420 g. nakon smrti Giordana Bruna, jednog od najvećih boraca za slobodu ljudskog duha, prisjećamo se njegovih učenja o herojskom zanosu, nutarnjoj snazi koja omogućava preporod humanih vrijednosti.
Bruno svojim učenjem jasno pokazuje smjer kojim čovjek treba krenuti: to je potraga za uzvišenim ljudskim stanjem, upoznavanje principa postojanja i djelatno izražavanje humanih vrijednosti bez obzira na okolnosti. Za to je potreban herojski zanos, svojstven svakom uzvišenom čovjeku koji je spreman od ovih vrijednosti ne odustati, boriti se za njih i živjeti ih.
Kao i svi vizionari svog vremena, Bruno svojim suvremenicima nudi sliku čovjeka budućnosti koji izrasta iz vlastite nutrine i razara svoje strahove i sjene da bi izgradio svijet budućnosti, svijet čovjeka-heroja zasnovan na humanim načelima. Za njega se treba izboriti u nutarnjoj bitci. A ako se u nekom od svojih plemenitih pothvata ne uspije, čovjek barem ne može reći da nije pokušao… Jer i sama borba je već jedna velika osobna pobjeda.

Predavanje je besplatno je, a kako je broj sudionika ograničen, za prijavu se javite na e-mail rijeka@nova-akropola.hr s porukom “BRUNO”.