Međunarodno pijanističko natjecanje Delia Steinberg

Profesorica Delia Steinberg Guzmán osnovala je 1982. godine pijanističko natjecanje koje trenutno nosi njezino ime. U početku je to bilo državno pijanističko natjecanje Španjolske, a s vremenom je postalo međunarodno. Njegov je cilj promicanje novih vrijednosti glazbe i karijera mladih pijanista.

1988. godine osnovala je i muzički institut Tristan na kojem i sama predaje klavir. Institut Tristan trenutno djeluje u Španjolskoj, Brazilu, Francuskoj, Izraelu i Njemačkoj s različitim muzičkim obrazovnim aktivnostima.

Međunarodno pijanističko natjecanje Delia Steinberg, koje se svake godine održava u Madridu, član je svjetske Zaklade Alink-Argerich i jedno je od najstarijih pijanističkih natjecanja u Španjolskoj. Na dosadašnjim natjecanjima sudjelovalo je više od 2000 pijanista. Pobjednici su bili mladi pijanisti iz više od dvadeset zemalja. Većina sudionika su koncertni pijanisti, učitelji klavira ili promotori drugih pijanističkih natjecanja.

delia-steinberg-guzman-i-piano
 
Glazba i umjetnost moraju omogućiti ljudima da iz sebe razviju one temeljne elemente koji žive u svakom ljudskom biću.
 
U slučaju umjetnika, ono što mora poteći je velika ljubav prema ljepoti, koja omogućuje da svaka osoba koja sudjeluje u umjetničkom izričaju poželi postati umjetnikom.
 
Delia Steinberg

Informacije o prijavi za 40. jubilarno natjecanje možete pronaći na linku:
https://www.concursopianodeliasteinberg.org/en/competition/conditions-en