Zašto volonterstvo?

volonterstvo_2

Volonterstvo je dobro-voljno djelovanje, što znači svjesno izražavanje svoje dobre volje i plemenitih namjera.

To je odgovorno djelovanje prema sebi i prema drugima, u kojem se osobnim primjerom potvrđuju humani kriteriji jednako vrijedni za sve ljude.

Kultura volonterstva čini dio humanističko-filozofske zamisli koju promiče Nova Akropola i koja proizlazi iz duboko ukorijenjene solidarnosti i predanosti prema problemima i potrebama našega vremena.

Volonterstvo je način života, način razmišljanja, osjećanja i djelovanja za opće dobro.

Ekološke aktivnosti

ekoloske_aktivnosti

Ekološke aktivnosti osvještavaju jedinstvo i međusobnu povezanost sa svime što nas okružuje i potiču u nama razvoj poštovanja prema svim oblicima života.

Osim aktivnosti vezanih uz brigu za okoliš, članovi Nove Akropole organiziraju tečajeve i radionice za poticanje ekološke svijesti.

Socijalne i kulturne aktivnosti

socijalne_aktivnosti_2

Društvene akcije i solidarnost

Članovi Nove Akropole provode akcije pomoći koje sežu od financijske pomoći i humanog kontakta do pomoći u nesrećama.

Na taj se način daje podrška, pomaže i poklanja pažnja djeci bez obitelji, starijima svladanima životnim neprilikama, ljudima kojima je izuzetno teško osigurati ono najosnovnije.

Humanitarna pomoć

Kada se dogodi katastrofa, kad nas pogodi siromaštvo ili nesreća, potrebna je ruka koja će nam pomoći, ali i gesta, pogled, riječ koja će nas podsjetiti na dostojanstvo ljudskog bića, koje nadilazi okolnosti koje nas u tom trenutku pritišću.

Kulturno volonterstvo

Potpora promicanju kulture na različite načine: organiziranje tečajeva i radionica, promicanje umjetničkih događanja, očuvanje baštine, i sl.