Naše aktivnosti

Organiziramo predavanja, iz područja filozofije, psihologije, povijesti civilizacija i kultura i seminare i tečajeve iz područja humanističkih i prirodnih znanosti, kao i praktičnih vještina.

Škola filozofije naziv je za program predavanja koja su organizirana u obliku uzastopnih tematskih ciklusa.

Izdavaštvo: knjige i e-časopis.

nova-akropola-prodajna-izlozba-arheoloske-reprodukcije-21

Kreativne aktivnosti

Obuhvaćaju radionice i izložbe

Umjetnički atelier Nove Akropole izrađuje arheološke reprodukcije iz hrvatske kulturne baštine, te iz ostavštine velikih civilizacija: Egipta, Grčke, Rima, Amerike, Indije i Kine.

ekoloske_aktivnosti

Ekološke aktivnosti

Realiziraju se kroz tečajeve, radionice, ekološke akcije i tematske izložbe.

Ekološke aktivnosti osvještavaju jedinstvo i međusobnu povezanost sa svime što nas okružuje i potiču u nama razvoj poštovanja prema svim oblicima života.

Osim aktivnosti vezanih uz brigu za okoliš, članovi Nove Akropole organiziraju tečajeve i radionice za poticanje ekološke svijesti.

socijalne_aktivnosti_2

Socijalne aktivnosti

Socijalne akcije, predstave za djecu i starije osobe

Društvene akcije i solidarnost

Članovi Nove Akropole provode akcije pomoći koje sežu od financijske pomoći i humanog kontakta do pomoći u nesrećama.

Na taj se način daje podrška, pomaže i poklanja pažnja djeci bez obitelji, starijima svladanima životnim neprilikama, ljudima kojima je izuzetno teško osigurati ono najosnovnije.

Humanitarna pomoć

Kada se dogodi katastrofa, kad nas pogodi siromaštvo ili nesreća, potrebna je ruka koja će nam pomoći, ali i gesta, pogled, riječ koja će nas podsjetiti na dostojanstvo ljudskog bića, koje nadilazi okolnosti koje nas u tom trenutku pritišću.

Kulturno volonterstvo

Potpora promicanju kulture na različite načine: organiziranje tečajeva i radionica, promicanje umjetničkih događanja, očuvanje baštine, i sl.